TRAININGEN

TRAININGEN

Waarom zijn wij de beste?

De beste feedback is de feedback van de deelnemers en de opdrachtgevers. Onze trainingen scoren gemiddeld een 8. Dat komt omdat wij in verhouding heel veel tijd spenderen aan de voorbereiding van de trainingen. Wij starten altijd met een intake gesprek met onze opdrachtgever. Behoeftes en wensen worden onderzocht. 

Vervolgens kijken we naar de werkomgeving en de samenstelling van de groep van deelnemers. Het opleidingsniveau is belangrijk om goed aan te sluiten op het niveau van de deelnemers. Trainingen waarin alleen informatie gegeven wordt zijn saai en minder leerzaam. Wij maken de training interactief door veel praktijkvoorbeelden te koppelen aan de theorie. 

We hanteren werkvormen waarin we deelnemers leren actief te luisteren. Het luisteren wisselen we af met individuele opdrachten en opdrachten die de deelnemers in tweetallen of kleine groepen gaan doen. We zorgen voor een optimaal leerklimaat door ook veel aandacht te schenken aan de locatie, de ruimte, het klimaat en zeker ook de innerlijke mens mag niet vergeten worden. Naast onze inhoudelijke kennis verpakken we alles in een gezonde dosis humor. Leren en oefenen moet ook leuk zijn!  Op deze manier staan we garant voor goede inhoudelijke trainingen waarin de deelnemers een optimaal leerrendement ervaren. 

En ook bijzonder, we zijn altijd met twee docenten, zo krijgt eenieder de aandacht die hij of zij verdiend!

Wij geven onze maatwerk trainingen over agressie vanuit de methodieken “Held Zonder Geweld” en “Niet Meer Door Het Lint” (evidence based). We vullen deze methodieken aan met onze jarenlange best practice ervaringen.

 

Training Agressie Preventie

Leer preventieve gesprekstechnieken om bij spannende situaties de regie te kunnen nemen. Hoe sneller je de vorm van agressie herkent des te adequater kun je de regie overnemen en het gesprek op een de-escalerende manier sturen. Begrenzen is een rode draad. Jouw persoonlijke grenzen maar ook de grenzen van jullie als team of afdeling. Super leuk om te doen en te ervaren met een ervaren acteur die jou op een veilige en leerzame manier de fijne kneepjes gaat leren!

Lees verder –

 Training Omgaan Met Agressie OMA

Tijdens de training omgaan met  agressie staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden om grip te krijgen op verbaal agressieve mensen. Eén op de drie medewerkers komt in aanraking met agressie op de werkvloer. In deze training leren we de deelnemers de opbouw van agressie en in welke fase welke interventie effectief is. Je leert de diverse vormen van agressie herkennen en je krijgt in de praktijk toepasbare handvatten mee. Soms zelfs letterlijke zinnen of tekst die je kunt gebruiken om de-escalerend te werken of de regie van een gesprek of incident over te nemen.

– Lees verder –

 Training veilig op huisbezoek

Dit is de training waarin je leert om veilig op huisbezoek te gaan. Hoe bereid ik een huisbezoek voor? Wie moet ik laten weten waar ik ben? Waar ga ik zitten tijdens een huisbezoek? Ga ik wel naar binnen? Zomaar een aantal zeer essentiele topics die belangrijk zijn in de voorbereiding. Als ik dan binnen ben en het gaat de verkeerde kant op, wat zijn dan adequate technieken om veilig weer de plek te kunnen verlaten? Als je dit nodig hebt in je werk, dan is dit de training daarvoor!

– Lees verder –

 Training Omgaan met verwarde personen

We zien ze steeds vaker, op straat, in het nieuws, de zogenaamde verwarde personen. Maar wat of wie zijn dat eigenlijk? Vaak zijn het mensen welke lijden aan een psychiatrisch ziektebeeld, of mensen die onder invloed zijn van een middel. Hoe ga je met deze mensen om, hoe kom je er mee in contact en pas je de bejegening aan? Alles wat nodig is om met deze specifieke groep van mensen om te gaan leer je in deze training. Bijzonder Opsporing Ambtenaren, gemeente medewerkers, winkelpersoneel zo maar een greep van de vele beroepsbeoefenaren die met deze groep in aanraking kan komen. Wil je leren hoe je met deze mensen op een veilige en adequate manier in contact komt? Dan is dit de training om het te leren!

– Lees verder –

Wilt u meer informatie over onze maatwerk trainingen of wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Ik doorloop graag telefonisch met u de mogelijkheden en stel samen met u een maatwerk trainingsprogramma samen.