SCHOLING

SCHOLING

Scholing over agressie 

Scholing volgen bij ENGEL Agressie is een ideale manier om meer te weten te komen over bepaalde onderwerpen die direct in verband staan met agressie. Met scholing gaat u vooral de diepte in, in tegenstelling tot onze trainingen die vooral gericht zijn om in de praktijk te leren reageren op agressief gedrag. Tijdens onze scholingsbijeenkomsten kunt u o.a. leren hoe u escalatie van agressief gedrag kunt voorkomen, maar ook leert u meer over diverse psychiatrische ziektebeelden waarbij agressie kan voorkomen en de invloed van middelen gebruik op agressie. Onze scholing is altijd op maat.

Scholing over preventie van agressie

In deze scholingen leren we u gesprekstechnieken om met een gepaste bejegening spannende of lastige gesprekken te voeren met collega’s of klanten. U leert verschillende vormen van agressie te herkennen om zo op een passende wijze te kunnen reageren. Belangrijk thema in de preventie is naast de bejegening uw houding, intentie en toon. Hierin kunt u veel winst halen om de-escalerend te werken. Dit in combinatie met de kennis over psychiatrische ziektebeelden en de invloed daarvan op agressie maken u weerbaarder als het erop aan komt.

Scholing over psychiatrische ziektebeelden

Als u gedrag beter kunt begrijpen dat kunt u beter preventieve interventies inzetten. Dat vraagt steeds vaker enige kennis over psychiatrische ziektebeelden waarbij agressie kan voorkomen. Meest voor de hand liggende is waarschijnlijk de antisociale persoonlijkheid die weinig waarde hecht aan algemene normen en waarden en de grenzen van anderen of de Borderline persoonlijkheid die heel veel schommelingen in emoties ervaart niet goed met veranderingen kan omgaan. Maar zeker ook de impulsiviteit van iemand met ADHD kan van invloed zijn op grensoverschrijdend en agressief gedrag. Een laatste groep waarbij we ook vaak grensoverschrijdend en agressief gedrag zien is die van de Licht Verstandelijk Beperkten. U leest het, een heel scala van psychiatrische ziektebeelden waar agressie kan voorkomen. Lastige is dat je het niet altijd ziet aan iemand. Het afwijkende gedrag valt des te meer op, als je het herkent. Dat leer je in deze scholing.

Scholing over de gevolgen van drugs

Wilt u meer leren over het gedrag en de uiterlijke verschijningsvormen van druggebruik? Wilt u weten wat te doen en vooral niet te doen bij iemand die onder invloed is? Hoe herken ik iemand die onder invloed van een middel is? Dan is dit de juiste scholing voor u! Leraren, verkopers in de buitendienst, huisarts assistent, POH’s,  gemeentemedewerkers, bijzondere opsporing ambtenaren, incasso medewerkers en vele anderen komen vaker met mensen die onder invloed zijn dan hun lief is. Hier leer je middelengebruik te herkennen en wat te doen.

Kwaliteit

ENGEL Agressie Preventie werkt met een modulair trainingsprogramma en levert daarom altijd maatwerk.
Tijdens trainingen zetten wij trainingsacteurs en ervaringsdeskundigen in.

Wilt u meer informatie over onze maatwerk trainingen of wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Ik doorloop graag telefonisch met u de mogelijkheden en stel samen met u een maatwerk trainingsprogramma samen.