BEHANDELING

BEHANDELING

Agressie behandeling

Loop je vast in je sociale contacten, thuis of op het werk? Reageer je te fel, voel je je aangevallen? Wordt je in jouw beleving onrecht aangedaan? Heb je er last van? Dan gaan wij je helpen!

Onze agressie behandeling is bedoeld voor mensen die regelmatige conflicten ervaren en verandering willen! Binnen 5 gesprekken boeken we meestal een gedragsverandering. Wij werken met Evidence Based technieken. Dat betekent dat onze behandeling gebaseerd is op Cognitieve Gedrag Therapie. Zo weet u zeker dat u een effectieve agressie behandeling krijgt die is gebaseerd op informatie uit de wetenschap, onze ervaring en onze inzichten. 

Bent u gemotiveerd om te veranderen dan bieden wij u de juiste hulp om van uw agressie probleem af te komen.

Hoe ontstaat agressie?

Vaak uit frustratie, soms ook door een bewuste keuze te maken om agressie in te zetten om een doel te behalen. Vaak worden echter kleine irritaties niet uitgesproken. Groeien ze door naar frustraties en die leiden weer tot boosheid. Die boosheid kan zich uiten in impuls doorbraken met ongecontroleerde woede tot gevolg. 

Vaak ontstaat dan agressief of grensoverschrijdend gedrag, dat grote gevolgen heeft voor de omgeving. De sociale verhoudingen veranderen, anderen worden angstig en situaties worden vaak vermijd. Negatieve reacties op de geuite woede houden vaak het patroon in stand. 

De agressie behandeling van ENGEL bij Agressie

Als u gemotiveerd bent om uw gedrag te veranderen dan is resultaat op een korte termijn mogelijk. Wij bieden psychosociale begeleiding in uw eigen vertrouwde omgeving of op een andere discrete plek van uw keus.

U gaat met uw ervaren en BIG geregistreerde behandelaar aan de slag op basis van evidence based behandelmethodieken. De volgende thema’s komen aan de orde:

  • Ontdekken waar de agressie vandaan komt
  • De opbouw en het patroon van de woede leren kennen
  • Op tijd de oplopende signalen van het woede patroon herkennen
  • Verkrijgen van betere zelfkennis door de 5G methodiek
  • Leren om agressie op een gezonde manier te uiten zonder anderen of zichzelf te beschadigen
  • Op tijd uit een situatie leren stappen met een potentieel hoog risico

Advies persoonlijke agressieproblematiek

Heeft u te maken met een agressief persoon in uw persoonlijke omgeving en wilt u advies over hoe u daar het best mee om kunt gaan? Heeft u zelf last van agressieve gevoelens en wilt u leren hoe u dat effectief kunt veranderen? Dan gaan wij graag met u in gesprek om u te adviseren over de mogelijkheden. Indien u of de persoon waar het om gaat gemotiveerd blijkt om iets aan de agressie te doen is behandeling zeer effectief. Leren waar de agressie vandaan komt, signalen herkennen en agressie op een gezonde manier uiten zijn zeer goede manieren om agressie problematiek definitief op te lossen.

Wilt u meer informatie over onze maatwerk trainingen of wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Ik doorloop graag telefonisch met u de mogelijkheden en stel samen met u een maatwerk trainingsprogramma samen.